Menu
A+ A A-

Još tri dana: Gostujuće predavanje braće Durmišević

U sklopu manifestacije Dani općine Travnik 2018

održat će se gostujuće predavanje

U SVIJETU ILUSTRACIJE I KARAKTER DIZAJNA

O temi

Svijet ilustracije i karakter dizajna je danas posebno atraktivna oblast u polju grafičkog dizajna, koja podrazumijeva dizajn likova i ambijenata za animaciju, filmove i video igre. U tom kontekstu će svoje kreativno iskustvo podijeliti sa nama dva priznata umjetnika iz ove oblasti Emir i Edin Durmišević.

O gostima predavačima

Blizanci Emir i Edin Durmišević su dva priznata mlada umjetnika iz Sarajeva, gdje su završili i Akademiju Likovnih Umjetnosti, a Edin je završio i prestižnu američku školu za animaciju Animation Mentor, kao jedan od pet ljudi iz BiH.  Proslavili su se animiranim SF filmom „Kamena priča“, koji je do sada prikazan na nekoliko svjetskih i lokalnih festivala.  U različitim kreativnim izazovima uspješno rade više od deset godina kao profesionalni ilustratori, dizajneri likova i 2D/3D animatori u projektima vezanim za animaciju, gaming i komercijalnu industriju kako u BiH tako i van granica države. Karakteristično za njihov rad jesu osobni projekti vezani za kreativno istraživanje  i crtanje likova iz fantazije, a jedna od interesantnih Emirovih preokupacija jeste  da najveću inspiraciju pronalazi u povijesti.

Pozvani su

Studenti Fakulteta za tehničke studije, Edukacijskog i drugih fakulteta, srednjoškolci maturanti, građani Travnika i drugi zainteresirani iz općine Travnik, kantona, regije i šire.

Cilj

Budući da je ilustracija primjenjena umjetnost ona će biti perspektivno zanimanje dok god postoji izdavaštvo, advertajzing i industrija zabave (video igre, animirani filmovi, aplikacije za smart telefone i td.), stoga je cilj umjetnika da prikažu projekte na kojima su radili, govore o svojim budućim planovima, te sa posebnim akcentom motiviraju mlade ljude, jer ovakav poziv pruža bezbroj mogućnosti da se zaposle u industriji koja je u usponu, kod nas, a pogotovo u svijetu.

Datum održavanja

15. mart 2018. godine u 17:00h

Mjesto održavanja

Amfiteatar (1/VI)  – Fakultet za tehničke studije

Organizator

Fakultet za tehničke studije (Aleja konzula br. 5, Travnik)

Za organizaciju predavanja

doc. mr. Alisa Čaber

mr. Marija Garić

Kontakt

Marija Garić (mob. 063 333 166; e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.)

Melisa Zahirović (mob. 061 9227 717; e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.)