Menu
A+ A A-

Najavljujemo: „OLYMPIC DAY 2018“ u Travniku

Nakon održanog sastanka na kojem su prisutni predstavnici sportskih organizacija, škola, Općine Travnik, Ministarstva obrazovanja SBL, Sportskog saveza SBK i Centra za edukaciju mladih Travnik upoznati sa obilježavanjem manifestacije „OLYMPIC DAY 2018“ pripreme za ovu aktivnost, koja će se održati 29. maja na sportskim terenima kasarne Oružanih snaga u BiH u Travniku u 12 sati, u završnoj su fazi.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine sada već tradicionalno organizuje manifestaciju obilježavanja Dana Olimpizma. Ove godine partner Olimpijskog komiteta BiH je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, a grad Travnik domaćin „OLYMPIC DAY 2018“.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju i okušaju u 9 olimpijskih sportova (atletika, nogomet, košarka, odbojka, rukomet, streljaštvo, karate, judo i stoni tenis), druže sa našim olimpijcima i uživaju u olimpijskom duhu.

 „Olympic day“ je mnogo više od sportskog događaja; to je dan kada su ljudi širom svijeta aktivni, kada uče o olimpijskim vrijednostima i upoznaju se sa novim sportovima. Nacionalni olimpijski komiteti organizuju sportske, kulturne i edukativne sadržaje širom svijeta, a Bosna i Hercegovina je dio svijeta koji obilježava i slavi Olympic day.

Ove godine Olimpijski pokret je u Travniku i duh olimpizma će biti oživljen, a travnički mališani će svojim osmijesima poslati poruku u svijet i biti dio velikog svjetskog pokreta koji slavi i obilježava Olympic Day.