Menu
A+ A A-

Škola novinarstva

Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku u saradnji sa dugogodišnjim novinarom Kenanom Kavazovićem organizuju školu novinarstva.

Cilj škole je educirati polaznike u polju novinarstva i pružiti im  pomoć u vlastitom radu.

U sklopu škole novinarstva učesnici će imati priliku naučiti kako napisati vijest, članak koji će privući pažnju čitatelja, te unaprijediti svoje komunikacijske vještine i steći nova prijateljstva. Uz predavanja novinara Kavazovića bit će upriličena i druga gostujuća predavanja.

Polazniciće biti upoznati sa osnovama novinarstva i novinarskim žanrovima, pravilima i odgovornostima novinara, te slobodom informisanja i izražavanja. Planirano je da
škola traje osam (8) sedmica, a plan i program će biti prezentiran polaznicima na prvom predavanju.

Prijave je moguće izvršiti na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili direktno u uredu Mreže studenata EFT/FTS na adresi Aleja konzula 5 (Edukacijski fakultet, III nivo, ured 41) svaki dan od 09:00 do 15:00 sati. Rok za prijavu je 21.01.2019. do 12:00 sati. Uz prijavu je potrebno dostaviti motivaciono pismo i CV. Lista odabranih kandidata od strane komisije za odabir bit će objavljena poslije predviđenog roka za prijavu.