Menu
A+ A A-

Radionice za maturante

U sklopu promo kampanje Fakulteta za tehničke studije u Travniku bit će održane besplatne radionice za maturante i srednjoškolce nižih razreda, ali će se moći prijaviti i svi ostali koji su zainteresovani za učešće.

Radionice su bazirane na oblast grafičkog inžinjerstva i dizajna, a teme su:

1. Game design - 06. 04. 2019. Kroz radionicu Game design učenici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim fazama razvoja jedne kompjuterske igre i da napišu svoje prve programske kodove.

2. Dizajniraj i napravi svoj produkt - 13. 04. 2019.

3. Brending - Interaktivno predavanje - 20. 04. 2019.

Cilj radionica je ovladati grafičkom pripremom i računarskim aplikacijama primjenom savremenih grafičkih multimedijalih i informatičkih komunikacija, upoznati grafičke i nove materijalne u grafičkoj industriji, upoznati proizvodni proces štampe, te grafičku završnu doradu.

Tokom jednodnevnih radionica i interaktivnog predavanja polaznicima radionica će biti predstavljeni tokovi izrade više različitih grafičkih proizvoda. Od razvoja same ideje sa estetskog i funkcionalnog stanovišta, te načina realizacije ideje i na kraju izrade, kroz grafički proces proizvodnje, primjenom digitalne tehnike UV-štampa, sublimacijska štampa i sito štampa.

Online prijava putem web portala!

link: https://fts.ba/nova/prijavni-obrazac-radionice-za-maturante/