Menu
A+ A A-

Druga matematička olimpijada

 

Sa zadovoljstvom najavljujemo drugu matematičku olimpijadu Srednje/Središnje Bosne koja će biti održana 7. marta 2020. godine.

U organizaciji Odsjeka za matematiku i informatiku Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku i Kluba matematičara EFT i FTS, a uz podršku Fakulteta za tehničke studije i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, u Travniku će 7. marta ove godine biti organizovana druga matematička olimpijada Srednje/Središnje Bosne.

Nakon uspješno realizirane Prve matematičke olimpijade, podrška Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB nije izostala ni ovaj put, što je potvrda kvalitete i značaja jednog ovakvog projeta koji se zasigurno ubraja u one od posebnog društvenog interesa. Ovaj projekat Ministarstvo prepoznaje kao projekat koji će matematiku podići na viši nivo među srednjoškolcima, razvijati timski  rad, a ima i veliki odgojni značaj

 Organizacioni odbor je na sastanku već izvršio podjelu obaveza te aktivno krenuo u pripremne aktivnosti ovogodišnje matematičke olimpijade Srednje/Središnje Bosne.