Menu
A+ A A-

O časopisu

Grafx je prvi studentski časopis na području Bosne i Hercegovine koji objavljuje radove iz područja grafičke tehnologije, dizajna, multimedije, arhitekture, građevine, inžinjerske informatike, edukacije, književnosti, jezika, pedagogije i psihologije i sporta.

Studenti Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta osnovali su časopis Grafx u želji da se i na ovaj način predstave svojim kolegama, kako na matičnim, tako i na ostalim fakultetima u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način studenti ispunjavaju viziju fakulteta i svoj razvoj usmjeravaju ka stvaranju obrazovnog i naučnoistraživačkog centra s najvišim akademskim standardima prateći tokove savremene tehnologije i potrebe društva.

Cilj zbog kojeg je pokrenut časopis jeste osigurati studentima prostor u okviru kojeg mogu predstaviti vlastite radove i prikazati kreativnost u različitim oblastima.

Časopis Grafx namijenjen je studentima, široj akademskoj zajednici i privrednim subjektima u Bosni i Hercegovini i regionu.

Časopis izlazi dva puta godišnje s namjerom da ovaj studentski izazov bude u svakom novom broju osvježen novim članovima redakcije, saradnicima i idejama.

Uređivanje časopisa usmjereno je ka osmišljavanju novih sadržaja uz nastojanje uspostavljanja suradnje studenata I ciklusa sa studentima II i III ciklusa, diplomiranim studentima koji rade u struci, te privrednim subjektima, a u cilju njihovog predstavljanja u ovakvom okruženju.