Menu
A+ A A-

Aktivnosti

Inkluzija dnevnik III

Naredna priča koja je dio „Inkluzija dnevnika“, govori o studijskoj posjeti u sklopu Erasmus+ projekta čiji je akronim „Inkluzija“, a ima za cilj izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju uvođenjem metoda i tehnika inkluzivne nastave u BiH i Armeniji. Na projektu se radi već drugu godinu, a njegovo trajanje je tri godine.

Pripremila: Nedžla Kadić     

Opširnije: Inkluzija dnevnik III

INCLUSION: Pripreme za otvaranje INCLUSION OFFICE

Danas, 13.11.2017. godine na Edukacijskom Fakultetu i Fakultetu za Tehničke studije počele su pripreme za otvaranje “Inclusion Office” koji ima za cilj prikupljanje, sistematizaciju podataka studenata koji pripadaju ranjivim i slabo zastupljenim kategorijama u skladu sa Erasmus + projektom INCLUSION, sa ciljem pružanja informacija i osnaživanja kvalitete njihovog procesa studiranja unutar Univerziteta, kao i promocije Inclusion tematike i razvoja planova za provođenje SD strategija. 

INCLUSION: Trening izgradnje strategija SD

U sklopu ERASMUS+ projekta "INCLUSION" ( K2 IZGRADNJE KAPACITETA VISOKOG OBRAZOVANJA), predstavnice Univerziteta u Travniku (Edukacijski fakultet) -  doc.dr. Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta UNT, mr. Maja Đurić, koordinatorica projekta u ime Univerziteta i studentica Nedžla Kadić naredna dva dana boravit će u Belgijina Univerzitetu Louven na sastancima povodom nastavka implementacije projekta (otvaranje radnog paketa 2), za kojeg su zadužene zemlje Velika Britanija i Belgija i u kojem će se intenzivno raditi na kreiranju institucionalnih strategija u cilju osnaživanja i pristupa socijalnih dimenzija visokom obrazovanju. Ovih dana naš tim je posvećeno radio na istraživanju Alata (Benchmarking tool) neophodnih za usavršavanje strategija koje preporučuje agencija EACE-a. Izvještavanje i rad našeg tima pratit ćemo i narednih dana iz Belgije.

„INCLUSION“ Okrugli stol: Intervjui sa učesnicima

 

„INCLUSION“ Okrugli stol: doc. dr. Dino Mujkić - Projekat ovog tipa je uvijek instrument za promjene

Po završetku Okruglog stola koji je održan 30. septembra na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku, a u okviru Erasmus+ projekta „INCLUSION“ razgovarali smo sa jednim od partnera Konzorcija BiH doc. dr. Dinom Mujkićem. 

Opširnije: „INCLUSION“ Okrugli stol: Intervjui sa učesnicima

Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno realizovan okrugli stol „INCLUSION“

U okviru ERASMUS+ projekta „INCLUSION“ na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku u subotu 30. septembra održan je Okrugli stol na temu izgradnje kapaciteta visokog obrazovanja K2  – Strategije razvoja i integracije socijalnih mjera u Armeniji i Bosni i Hercegovini kroz međuregionalnu saradnju koji je okupio predstavnike Univerziteta u Travniku, predstavnike konzorcija, partnere iz BiH, predstavnike srednjih škola, nastavno i administrativno osoblje, studente i predstavnike drugih organizacionih jedinica Univerziteta na jednom mjestu.

Opširnije: Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno realizovan okrugli stol „INCLUSION“

ERASMUS+ Projekat „Inclusion“: Monitoring posjeta, Nacional Erasmus+ Office BiH

 

 

U ponedjeljak 22. maja 2017. godine, u prostorijama Univerziteta u Travniku, u sklopu Erasmus+ projekta „Inclusion“, na kojem je Univerzitet u Travniku jedan od partnera, upriličena je monitoring posjeta Nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini, te partnera projekta iz Bosne i Hercegovine, a to su nevladina organizacija„Sarajevo susret kultura“ (SMOC), Univerzitet u Tuzli (UNTZ) i Federalno Ministrarstvo obrazovanja i nauke (FMON).

 

 

Pripremila: Nedžla Kadić

Opširnije: ERASMUS+ Projekat „Inclusion“: Monitoring posjeta, Nacional Erasmus+ Office BiH

Projekat Inclusion: Univerzitet u Travniku bio domaćin monitoring posjete u okviru projekta „Inclusion“

Drugog dana monitoring posjete predstavnica partnera iz Belgije izneseni su generalni zaključci i analize o aktivnostima koje će se preduzeti u narednom periodu s ciljem unapređenja implementacije socijalnih mjera na odabranim Univerzitetima u Armeniji i Bosni i Hercegovini, putem promocije jednakosti kao jednoj od mjera postizanja napretka, pravičnosti i jednakog pristupa obrazovanju. Kao što znamo, koordinator ovog projekta je Yerevan State Academy of Fine Arts (Armenija), a Univerzitet u Travniku jedan od partnera.

Opširnije: Projekat Inclusion: Univerzitet u Travniku bio domaćin monitoring posjete u okviru projekta...