Menu
A+ A A-

Aktivnosti

Projekat TEACHER: Workshop u Banjoj Luci – prvi dan

12.12.2017. (Banja Luka – prvi dan)

U sklopu ERASMUS+ projekta TEACHER predstavnici Stručnog tima Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku – mr. Irmela Mujkić, mr. Amela Bajrić i Selma Šeta, dipl. iur., zajedno sa ostalim bh. partnerima, borave u Banjoj Luci na workshopu pod nazivom “Kompetencije u predškolskom odgoju i obrazovanju” čiji su moderatori Metropolitan Univerzitet iz Mančestera i Sveučilište u Zagrebu.

Opširnije: Projekat TEACHER: Workshop u Banjoj Luci – prvi dan

Projekat TEACHER – Workshop u Banjoj Luci

Predstavnici Stručnog tima Edukacijskog fakulteta u sastavu – mr. Irmela Mujkić, mr. Amela Bajrić i Selma Šeta, dipl. iur boravit će 12. i 13. decembra na Nezavisnom Univerzitetu u Banjoj Luci gdje će se održati workshop u sklopu projekta TEACHER na temu “Kompetencije u predškolskom odgoju i obrazovanju” uz akcenat na kompetencijama i pisanju institucionalnih planova za modernizaciju kurikuluma. Moderatori ovog workshopa su Metropolitan Univerzitet iz Mančestera i Sveučilište u Zagrebu.

Opširnije: Projekat TEACHER – Workshop u Banjoj Luci

Workshop Teacher (27-28.9.2017.): Kompetencije u oblasti predškolskog odgoja

U srijedu i četvrtak (27-28.9.) na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku održao se workshop na temu „Kompetencije u oblasti predškolskog odgoja“ kao jedna od redovnih aktivnosti u okviru ERASMUS+ projekta TEACHER.

Na Edukacijskom fakultetu boravile su sve bh. partnerske institucije na ovom projektu, a workshop su moderirali partneri iz EU – Manchester Metropolitan University i Sveučilište u Zagrebu.

Ovaj workshop imao je za cilj utvrđivanje i analizu ključnih kompetencija koje su neophodne u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, a koje će biti od izuzetnog značaja prilikom pisanja planova modernizacije i inovacije nastavnih planova i programa.

Workshop je imao interaktivni karakter i izuzetno kreativan pristup problemu određivanja ključnih kompetencija koje bi svaki svršeni student ovog studijskog programa trebao da posjeduje. U izuzetno radnoj, ali opuštenoj atmosferi svi partneri su dali svoj doprinos u određivanju modela i terminologije koja će se koristiti za specifična područja, kompetencije te indikatore u predškolskome odgoju. Aktivno se sudjelovalo u usaglašavanju kompetencija koje bi bile uvrštene u kurikulum te je dat okvirni plan o kojem će se detaljnije razgovarati i koji će se analizirati na narednom workshopu u Banjoj Luci u decembru, uz ostale zadatke koje će svaki partner imati obavezu izvršiti do određenih vremenskih rokova.