Menu
A+ A A-

Monitoring posjeta u okviru Erasmus+ projekta TEACHER

9.7.2018. na Univerzitetu u Travniku upriličena je monitoring posjeta u okviru Erasmus+ projekta TEACHER.  Koordinatore projekta TEACHER posjetili su predstavnici Erasmus+ kancelarije Suad Muhibić,  direktor nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini i Dejan Rosić, projektni oficir.

Univerzitet u Travniku (Edukacijski fakultet) nosilac je ovog međunarodnog projekta i već godinu ipo uspješno implementira projekat sa ostalim bh. partnerima Univerzitetom u Bihaću, Univerzitetom u Tuzli, Sveučilištem u Mostaru, Nezavisnim univerzitetom Banja Luka, Sveučilištem Hercegovina i neakademskim partnerom Udruženjem zaposlenika predškolskih ustanova FBiH i partnerima iz EU - Univerzitetom iz Mančestera, Univerzitetom iz Rumunije, Univerzitetom iz Slovačke i Sveučilištem iz Zagreba.

Koordinatorica projekta Selma Šeta, dipl. iur. pozdravila je prisutne i predstavila agendu posjete. U ime menadžmenta fakulteta obratila se doc. dr. Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Travniku poželjevši toplu dobrodošlicu predstavnicima Erasmus+ kancelarije.

Nakon toga je mr. Irmela Mujkić, članica stručnog tima Edukacijskog fakulteta prezentovala iskustva sa četiri realizirane studijske posjete te podsjetila na do sada urađene aktivnosti, TOT i didaktičko-metodičke seminare te workshopove.

 

Podsjetimo još jednom da se značaj ovog projekta ogleda u inovaciji i modernizaciji prvog ciklusa akademskih studija u predškolskom obrazovanju u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje kurikuluma zasnovanog na kompetencijama. Projekat nastoji da identifikuje kompetencije potrebne na tržištu rada koje je prema tome neophodno uvesti u nastavni plan i program kao i da poboljša interaktivnu nastavnu metodiku i transverzalne (prenosive) vještine akademskog osoblja  koje su potrebne u svrhu modernizacije cjelokupnih studija.