Menu
A+ A A-

Mlada, a već uspješna: Merima Adilović

Ovo nije jedna od klasičnih priča o tome kako je neko uspio. Ovo je podsjetnik da, kada mislite da vam ništa u životu ne ide, ponovo otvorite oči.

Pripremila: Šejla Smajić

U svijetu u kojem živimo, gdje nas na sve strane obasipaju pričama kako nema perspektive u Bosni i Hercegovini, našla se i ona,  studentica Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici odsjeka Građevinarstvo. U Travniku je odrasla, završila osnovnu i srednju školu, a potom se preselila u Zenicu gdje je nastavila studije. Razmišljajući o životu i tome kako iskoristiti svaki dan maksimalno, uz podršku porodice i prijatelja, pokrenula je posao. Neplanski, uz jaku želju da uspije i ostane u svojoj domovini, danas Merimu prati 8000+ pratilaca na Facebooku, te 2700+ pratilaca na instagram profilu koji je tek nedavno napravila, a na kojem svakodnevno možete vidjeti masterpieces koje ona radi.

___

 

(Fotografija sa Meriminog Face profila)

____

Pitali smo Merimu kako uspijeva uporedo baviti se profesionalno šminkanjem, završavati fakultet, biti sestra, kćerka, prijateljica... Njene riječi će vam sigurno pomoći da razumijete o čemu sam pisala.

„Sve je stvar volje. Nju svi imate, samo je trebate pronaći. Svako jutro, svaki dan, svaka noć nosi nešto novo. Potrebno je samo izaći iz zone komfora u kojoj se trenutno nalazite i stvari će se polahko početi dovoditi u red. Nekada je potrebno više vremena da vaš talenat izađe na vidjelo, ali jednom kada je vani, ukoliko vježbate, nema nazad. Čekaju vas samo uspjesi. Sigurno se pitate da li bude padova, naravno, ali svaki pad je lekcija, nikada poraz.  Da nema njih onda ne biste znali cijeniti sve ono dobro što vam se u životu dešava.“

Dakle, sve je stvar volje. I dalje sjedite kući i čekate zvono koje sam maloprije spominjala? Pročitajte ovaj tekst još jednom.

Dakle, ono što je interesantno jeste da je Merima ostvarila niz uspješnih saradnji sa brojnim fotografima, kućama, klijentima, a da pritom nije zaboravila odakle je počela. Sada već razmišlja o brojnim planovima, proširenju posla, možda čak i o tome da postane poslodavac. A sve to zato što je pomjerila granice. Čuda joj sada sama dolaze, da, da. Sada sama dolaze. Pa šta vas onda koči? Uvijek raspoložena Merima, poslala nam je nekoliko fotografija svojih klijentica da se uvjerimo da je njen rad zaista kvalitetan, profesionalan i da je odgovorna za ono šta vam nudi. Svakako da su nam ovako mladi i uspješni ljudi uvijek inspiracija za tekstove koji će možda biti upravo vaš pokretač i snaga.

Još uvijek sjedite?

Mislim da ne. Nadam se da ćete sami početi da se javljate sa sličnim inspirativnim tekstovima i da ćete, baš kao i Merima, biti neko zbog koga cijela naša budućnost izgleda veselije našminkana i obojena. Poruka koju vam želimo poslati jeste da slijedite svoje snove jer je uz trud i predanost onome čime se bavite, sve moguće.

Svoje termine za tretmane ljepote, divnoće i maksimalnog opuštanja možete rezervisati na https://www.facebook.com/merimamakeup/?fref=ts, a uvijek nasmijana, Merima, će potvrditi sve napisano. J