Menu
A+ A A-

U Mostaru uskoro VI po redu konferencija ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove''

''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' tema je naredne naučno stručne konferencije koja će se održati 24. i 25. oktobra 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovo je VI po redu konferencija koju organizuje kompanija Sfera d.o.o.Mostar, ovaj put u saradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara i Građevinskim fakultetom iz Splita.

Organizatori navode kako će i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, poznati bosanskohercegovački arhitekta Sead Gološ, predstavnici Tehničkog komiteta za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH, predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te predstavnici univerziteta iz Splita i Mostara.

Kao i do sada konferencija će trajati dva dana i sala bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Više od 400 gostiju uživa u odličnim predavanjima, izložbenom prostoru sponzora i partnera, te aktivnoj interakciji i komunikaciji sa eminentnim stručnjacima i govornicima. 

Sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa i Terrasit. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, te Nexe crijep.

Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

Učešće na konferenciji je besplatno, te se svi zainteresovani mogu prijaviti putem online linka na službenoj stranici konferencije: http://sfera.ba/2018/online-registracija/