Menu
A+ A A-

Ispunjena očekivanja na konferenciji ''Sfera 2018:Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove''

Naučno stručna konferencija ''Sfera 2018:Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' uspješno je završena u Mostaru.

Više od 400 učesnika s područja regije prisustvovalo je konferenciji, te uz edukativna predavanja eminentnih predavača, debate i diskusije, imali su priliku posjetiti izložbeni prostor sponzora i partnera konferencije. 

Kompanije koje su predstavljale ciljanoj skupini nadaju se da će iskustvo iz Mostara poboljšati i unaprijediti njihovo poslovanje. Dvodnevna manifestacija okupila je i mlade ljude koji su posebno uživali u programu, te obilasku štandova eminentnih kompanija. Iz kompanije Sfera d.o.o. Mostar, koja je organizator, ističu kako ove konferencije postaju tradicionalne, te im je uvijek drago vidjeti nova lica. Navode kako je to pokazatelj da je zainteresovanost za učešće svaki put sve veća.

Konferencija je preispitivala naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Sastojala se iz dva dijela – prezentacije naučnih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije savremenih tehnologija i proizvoda u domenu proizvodnje i dizajna krovnih sistema, u drugom dijelu konferencije. 

Ulaz je bio besplatan, te su se pored bogatog i edukativnog programa, održali i B2B susreti na kojima su učestvovali svi učesnici konferencije. Sponzori konferencije bile su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civić Cazin, Knauf Insulation, Bh Aluminium, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep.