Menu
A+ A A-

PROJEKT: „ KREATIVNOST BEZ GRANICA"

„Kreativnost bez granica" je projekt namjenjen prvenstveno otklanjanju predrasude prema djeci s posebnim potrebama koje su sve više prisutne u današnjem društvu, ovo je ujedno i jedan od glavnih ciljeva. Također jedan od ciljeva ovog projekta je povezati lokalnu i akademsku zajednicu sa susjednim centrima uz međusobno pomaganje. Kroz ovakve radne aktivnosti, razviti kod djece s posebnim potrebama osjećaj samopouzdanja i uključenosti u društveni život i rad zajednice, kao i osjećaj zadovoljstva kroz vlastiti rad, a studenti bi naučena teorijska znanja pokazali kroz praktične aktivnosti u radu s djecom.

Kroz interaktivne radionice učesnici ovog projekta (studenti i djeca iz Centra) će kroz radionice raditi različite kreativne aktivnosti (izrada ukrasnog nakita, crteža i i drugih ukrasnih i zanimljivih stvari). Posjete će se organizovati dva do tri puta sedmično (kada najviše odgovara zaposlenicima i djeci iz Centra). Studenti su podjeljeni u grupe (5–6 studenata u grupi) za jedan dan po nekoliko sati, zbog bolje učinkovitosti i manje gužve u Centru.
Dana 22.03.2014. od 10.oo–14.oo sati planirana je javna realizacija ovog projekta. Ukupan broj učesnika je do 20 studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Lokacija je plato Konzuma gdje će biti postavljen štand za prodaju ukrasnih stvari koje su napravljane na radionicama, a prikupljena sredstva biti će donirana djeci iz centra „Duga".

Moto projekta: Mašta radi svašta
Pomozi mi da iskažem svoje mogućnosti i postanem aktivni sudionik društvene zajednice!

Voditelj projekta i kontakt osoba za sve studente koji žele da učestvuju je ass. Irmela Mujkić
e-mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 
broj telefona : + 38762 186 286, u slučaju potrebe za dodatnim informacijama.

Medijski pokrovitelj je studentski časopis Grafx.