Menu
A+ A A-

Pismo direktorima škola

Poziv za saradnju

Poštovani,
Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku u saradnji sa Općinom Travnik, organizuje nekoliko sportskih aktivnosti povodom dana Općine Travnik. Aktivnosti „Trči za život – Run for life" i „Mali nogomet za malu raju" planirane su za 23.03.2014. Od 24.03. do 28.03.2014 održat će se „Sportska igraonica za najmlađe", a 30.03.2014 održat će se promocija biciklizma kroz dječije takmičenje – „Poligon spretnosti" i „Promotivna biciklistička vožnja" za odrasle na relaciji Muzej – Gospino vrelo – Muzej.
Cilj ovih aktivnosti je promocija zdravog načina života, potaći djecu i odrasle da usvoje zdrave načine kretanja, da kroz sportske aktivnosti utičemo na svijest ljudi o važnosti bavljenja organizovanim kineziološkim aktivnostima te utjecati na povećanje broja djece i odraslih koji se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.
Ovom prilikom Vas pozivamo na saradnju te da u ime svog kolektiva date podršku ovim aktivnostima kroz angažiranje Vaših nastavnika/profesora Tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao i učenika u ovim sportskim aktivnostima, te kroz omogućavanje promocije ovih aktivnosti u Vašoj školi. Nadamo se da ćete podržati ovaj oblik promocije zdravog načina života, za dobrobit svih stanovnika našeg grada.

Srdačan pozdrav,

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku