Menu
A+ A A-

Dopis za direktore škola

Naše udruženje se prijavilo na Javni poziv za učešće u programu obilježavanja Dana općine Travnik u 2014. godini sa projektom: „Mi smo promjena, Mi smo tim!" , čiji je značaj za razvoj lokalne zajednice prepoznala Općina Travnik i navedeni projekt odabrala za zvanični program obilježavanja Dana općine Travnik od 21.03. – 30.03.2014. godine.

„Mi smo promjena, Mi smo tim!" je projekt namjenjen svim srednjoškolcima koji žele da postanu aktivni građani. Jedan od ciljeva ovog projekta je osnaživanje i afirmisanje mladih ljudi kako bi svoj potencijal iskoristili u životnoj sredini za bolju budućnost. Cilj je također i prenos znanja o značaju pisanja projekata, komunikacijskih vještina, vještina predstavljanja i prezentovanja svojih ideja, ali i važnost timskog rada.
Kroz interaktivne radionice učesnici ovog projekta će imati priliku da nauče o važnosti lokalne zajednice te njihovom angažmanu i djelovanju kao aktivni mladi ljudi. Svoje stečeno znanje i vještine učesnici će moći praktično i pokazati; podjeljeni u timove, imaće zadatak da osmisle i napišu svoj projekt koji će prezentovati stručnoj komisji koja će ocjenjivati njihove ideje, kreativnost, značaj projekta kao i samo prezentovanje. Najbolje ocjenjeni tim bit će nagrađen finansijskim sredstvima za realizaciju njihovog projektnog prijedloga.
Ukupan broj učesnika za ovaj projekt je 50, a datumi njegove realizacije su: 22.03.2014, 23.03.2014.(radionice) i 29.03.2014 (prezentovanje projektnih prijedloga stručnoj komisiji i izbor najboljeg projekta), vrijeme:11:00 – 16:00 sati.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog projekta i dopustiti nam da kroz razgovore i upute motivišemo i učenike Vaše škole da se prijave na ovaj projekt te budu dio promjene i dio tima koji će biti nosilac budućnosti svoje lokalne zajednice.

Medijski pokrovitelj projekta je časopis Grafx.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijma molim Vas da nas kontaktirate putem e-maila:
ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili na brojeve telefona:

0038762 207 519 Emir Malkoč, koordinator projekta
0038762 692 100 Amna Tuzović , menadžer projekt
Srdačan pozdrav.

Menadžer projekta
Amna Tuzović, s.r.