Menu
A+ A A-

Pismo nastavnicima

Poziv za saradnju

Poštovani,
Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku u saradnji sa Općinom Travnik, organizuje nekoliko sportskih aktivnosti povodom dana Općine Travnik. Aktivnost „Trči za život – Run for life" je promotivna utrka za sve uzraste, koja ima za cilj aktiviranje svih dobnih skupina građana u sportsko-rekreativne aktivnosti a održat će se 23.03.2014 (09.00h – 12.00h). „Promotivna biciklistička vožnja" za odrasle i djecu starijeg školskog uzrasta na relaciji Muzej – Gospino vrelo – Muzej održat će se 30.03.2014 (12.00h). Cilj promo biciklističke utrke je promocija biciklizma i zdravih načina kretanja.
Cilj svih sportskih aktivnosti koje se organiziraju za dan Općine Travnik je promocija zdravog načina života, potaći djecu i odrasle da usvoje zdrave načine kretanja, da kroz sportske aktivnosti utičemo na svijest ljudi o važnosti bavljenja organizovanim kineziološkim aktivnostima te utjecati na povećanje broja djece i odraslih koji se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.
Ovom prilikom Vas pozivamo na saradnju te da u svoje i u ime svog kolektiva date podršku ovim aktivnostima kroz angažiranje u ovim aktivnostima. Kao profesor/nastavnik Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u mogućnosti ste da animirate učenike da učestvuju u ovim sportskim aktivnostima, te da svojim prisustvom uveličate ove događaje. Nadamo se da ćete podržati ovaj oblik promocije zdravog načina života, za dobrobit svih stanovnika našeg grada.

Srdačan pozdrav,

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku