Menu
A+ A A-

Projekt: TRAVNIKU NA DAR!


Izložba likovnih radova

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Travnik, od 21.03.–30.03.2014. godine, Fakultet za tehničke studije učestvuje s projektom Izložba likovnih radova "Travniku na dar!".

Izložba likovnih radova je aktivnost koja ima namjeru okupiti sve uzrasne kategorije: djecu iz vrtića, osnovce, srednjoškolce, studente i realizirati će se preko institucija i organizacija s ciljem masovnog uključivanja u realizaciju iste.

Konkurs/Poziv za dostavljanje likovnih radova otvoren je
od 3.3.2014. do 20.3.2014. godine.

Rok za dostavljanje radova:
četvrtak, 20.03.2014. godine u 14.oo sati
Radove dostavljati na Fakultet za tehničke studije, Aleja Konzula br.5.

Otvaranje izložbe
petak, 21.3.2014. u 17.oo sati,
Konferencijska sala Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije.

Trajanje izložbe:
od 21.3.–31.3.2014. godine
u zgradi Univerziteta u Travniku/ Fakultet za tehničke studije i Edukacijski fakultet

Komisija u sastavu profesori likovne kulture i grafičkog dizajna, koji su angažirani na Fakultetu za tehničke studije, studijski program Grafičko inžinjerstvo i dizajn, odabrat će najbolje radove koji će biti izloženi u zgradi Univerziteta u Travniku, u prostorijama Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije s postavkama po uzrasnim kategorijama/populaciji prispjelih radova.

Cilj projekta je potaknuti kreativnost građana Travnika na izražavanje preko umjetnosti i likovnog stavralaštva što bi ujedno bio i poklon građana i učesnika projekta svom gradu za Dan općine! Na ovaj način će se razvijati svijest ljudi za uključivanje u projekte i pripadnost lokalnoj zajednici koja će okupljajući različite generacije i populacije u iste projekte jačati.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog projekta i dopustiti nam da kroz razgovore i upute motivišemo i učenike Vaše škole da se prijave na ovaj projekt te budu dio promjene i dio tima koji će biti nosilac budućnosti svoje lokalne zajednice.

Časopis Grafx je medijski pokrovitelj projekta.

Za dodatne informacije molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na brojeve telefona:

0038761 225 229 Amra Tuzović
0038730 540 876, lok. 22 Marija Garić

Srdačan pozdrav,
Amra Tuzović, voditelj projektnog tima