Menu
A+ A A-

Poziv za učešće u projektu TRAVNIKU NA DAR!

Poštovani,

Obraćam Vam se ispred Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Naš Fakultet se prijavio na Javni poziv za učešće u programu obilježavanja Dana općine Travnik u 2014. godini s projektom: Izložba likovnih radova "Travniku na dar!", čiji je značaj za razvoj lokalne zajednice prepoznala Općina Travnik i navedeni projekt odabrala za zvanični program obilježavanja Dana općine Travnik od 21.03.–30.03.2014. godine.

Izložba likovnih radova je aktivnost koja ima namjeru okupiti sve uzrasne kategorije: djecu iz vrtića, osnovce, srednjoškolce, studente i realizirati će se preko institucija i organizacija s ciljem masovnog uključivanja u realizaciju iste.

Konkurs/Poziv za dostavljanje likovnih radova na temu „Travniku na dar!" otvoren je od 03.03.2014. do 20.3.2014. godine.

Komisija u sastavu profesori likovne kulture i grafičkog dizajna koji su angažirani na Fakultetu za tehničke studije, studijski program Grafičko inžinjerstvo i dizajn, odabrat će najbolje radove koji će biti izloženi u zgradi Univerziteta u Travniku, u prostorijama Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije sa postavkama po uzrasnim kategorijama/populaciji prispjelih radova.

Cilj projekta je potaknuti kreativnost građana Travnika na izražavanje preko umjetnosti i likovnog stavralaštva što bi ujedno bio i poklon građana i učesnika projekta svom gradu za Dan općine! Na ovaj način će se razvijati svijest ljudi za uključivanje u projekte i pripadnost lokalnoj zajednici koja će okupljajući različite generacije i populacije u iste projekte jačati.

Navedena izložba biti će postavljena u zgradi Univerziteta u Travniku/Fakultet za tehničke studije i Edukacijski fakultet, a postavka izložbe trajat će od 20.3.–31.3.2014. godine. Otvaranje izložbe predviđeno je za četvrtak, 21.03.2014. u 17.oo sati, Konferencijska sala Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Ukupan broj radova odredit će stručna komisija. Rok za dostavljanje radova: četvrtak, 20.03.2014. do 14.oo sati. Radove dostavljati na Fakultet za tehničke studije, Aleja Konzula br.5.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog projekta i da ćete motivirati pripadnike vašeg radnog okruženje da se prijave na ovaj projekt i da kroz svoje radove iskažu pripadnost lokalnoj zajednici, općini Travnik, kojoj će pokloniti svoj rad i zadovoljstvo učešća. Travniku na dar! je ujedno i aplicirana tema i naziv Izložbe.
Za dodatne informacije molim Vas da nas kontaktirate putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na brojeve telefona:

0038761 225 229 Amra Tuzović
0038730 540 876, lok. 22 Marija Garić

Srdačan pozdrav,
Amra Tuzović, voditelj projektnog tima