Menu
A+ A A-

Run for life – Trči za život!

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Travnik, od 21.03.–30.03.2014. godine, Edukacijski fakultet učestvuje s projektom „Run for life – Trči za život!"
„Run for life – Trči za život!" sportska je aktivnost sa kojom se želi okupiti što više stanovnika Travnika da zajedno promivišu kulturu kretanja i sportskih aktivnosti, trčanja i hodanja, shodno individualnim mogućnostima učesnika.
Dionica koju će trebati proći trčanjem ili hodanjem je dionica Muzej – Edukacijski fakultet - Muzej.
Dolaskom na cilj učesnici će se potpisati i na taj način potvrditi svoje učešće. Od potpisa svih učesnika napravit će se PRVI dnevnik sa fotopričom: MI SMO PRVI I SVI SMO PRVI!, koji ako ova aktivnost postane tradicija može biti motiv i poziv da se svake godine obori rekord učesnika.
Inicirati predstavnike kulturnog, javnog, političkog, privrednog i sportskog života da uzmu učešće i promoviraju aktivnost, a pozivima građane animirati da u što većem broju učestvuju u projektu.
Cilj projekta:
1. Promocija zdravog života i potrebe za kretanjem kroz sportske aktivnosti.
2. Uključivanje što većeg broja građana Travnika u aktivnost sa ciljem druženja, zabave, promocije i podržavanja masovnih aktivnosti.
3. Razvijanje svijesti kod svih populacija za pripadnost lokalnoj zajednici i značaju svakog pojedinca u realiaciji projekta.
4. Poklon građana Travnika svome gradu – Trčimo i hodamo za naš grad!
5. Motivacija građana kroz potpisivanje da svojim primjerom mogu mnogo učiniti za generacije koje dolaze kroz moto: Slijedimo dobar primjer!
Ciljana populacija su uzrasne kategorije svih uzrasta: djeca, osnovci i srednjoškolci, studenti, stari i mladi, penzioneri. Izabrati najmlađeg i najstarijeg učesnika, prvog na cilju u muškoj konkurenciji i prvu u cilju u ženskoj konkurenciji. Prema listi upisanih učenika koji dođu na cilj, a koja će se numerisati prema zadanim kategorijama mogu se izabrati prvi osnovci, prvi srednjoškolci, prvi studenti, prvi u kategoriji mlađe, srednje i starije dobi i prvi u kategoriji penzionera.
U krugu Edukacijskog fakulteta postavit će se ciljna mjesta za svaku kategoriju tako da će se učesnici aktivnosti koji dolaze na cilj biti upućivani na mjesta za registraciju prema njihovoj kategoriji.
VRIJEME ODRŽAVANJA
nedjelja 23.03.2014
10:00 Registracija učesnika;
11:00 Početak aktivnosti.