Menu
A+ A A-

Pismo roditeljima

Poziv za saradnju

Poštovani,
Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku u saradnji sa Općinom Travnik, organizuje nekoliko sportskih aktivnosti povodom dana Općine Travnik. Aktivnost „Mali nogomet za malu raju" planirana je za 23.03.2014 (12.00h – 16.00h) a cilj je privući što veći broj djece mlađeg školskog i predškolskog uzrasta da se bave nogometom. Djeca će se takmičiti u tri discipline, nogomet 3 na 3, nogotenis 2 na 2 i žongliranje u pojedinačnoj konkurenciji. Od 24.03. do 28.03.2014 (16.00h - 18.00h) održat će se „Sportska igraonica za najmlađe" kojoj je osnovni cilj da djeci približi sport i utiče na djecu da oforme naviku za bavljenje sportom, i da povećamo broj djece koja će biti uključena u sportske aktivnosti. 30.03.2014 održat će se promocija biciklizma kroz dječije takmičenje – „Poligon spretnosti" (10.00) i „Promotivna biciklistička vožnja" (12.00) za odrasle na relaciji Muzej – Gospino vrelo – Muzej. Cilj ovih aktivnosti je da se kod djece razvije ljubav prema biciklizmu i zdravim načinima kretanja, a sve kroz zabavu i takmičenje
Cilj svih sportskih aktivnosti organiziranih za dan Općine Travnik je promocija zdravog načina života, potaći djecu i odrasle da usvoje zdrave načine kretanja, da kroz sportske aktivnosti utičemo na svijest ljudi o važnosti bavljenja organizovanim kineziološkim aktivnostima te utjecati na povećanje broja djece i odraslih koji se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima.
Ovom prilikom Vas pozivamo na saradnju, da svoje dijete uključite u neku od ovih aktivnosti za dobrovit Vašeg djeteta i svih stanovnika našeg grada.

Srdačan pozdrav,

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku