Menu
A+ A A-

Poziv za učešće na Četvrtom međunarodnom simpoziju GeTID&teh 2015 u Travniku

Fakultet  za  tehničke studije Univerziteta u Travniku posebnu pažnju posvećuje organizovanju akademskih i profesionalnih skupova, u vidu međunarodnih simpozija i konferencija iz različitih naučnih oblasti.

Četvrti međunarodninaučno-stručnisimpozijgrafičketehnologijeidizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti, informacionih i tekstilnih tehnologija GeTID 2015 naziv je međunarodnog naučno-stručnog simpozija koji će biti održan od 23. do 25. oktobra 2015. godine u Travniku, na Fakultetu za tehničke studije.  Značaj ovogodišnjeg, kao i svih prethodnih simpozija, je višestruk  s obzirom na to da inovacije u ovim oblastima predstavljaju ključni faktor u razvoju u oblastima grafičke tehnologije i dizajna, a od ove godine zastupljene su i oblasti arhitekture, građevine, informacionih i tekstilnih tehnologija, sigurnosti i zaštite na radu.

Učešće na ovogodišnjem Simpoziju uzet će predstavnici univerziteta iz BiH,  zemalja  regiona,  ali  i drugih  zemalja,  kao  i  predstavnici  naučnih  i  obrazovnih institucija,  privrednih  društava  te  pojedinci  koji  se  bave djelatnostima iz oblasti grafičke industrije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti i zaštite na radu, informacionih i tekstilnih tehnologija.

Tokom dvodnevnog Simpozija bit će predstavljena najnovija dostignuća iz različitih oblasti (grafičke industrije i dizajna, arhitekture, građevine, sigurnosti i zaštite na radu, informacionih i tekstilnih tehnologija), održane radionice, okrugli stol i sastanak direktora privrednih subjekata, komorskih i visokoškolskih institucija. Svi učesnici Simpozija će dobiti odštampan abstract radova  na  bosanskom  i  engleskom  jeziku,  a  izvorni  naučni radovi bit će objavljeni u Zborniku radova GeTID&teh 2015.

S obzirom na to da se radi o simpoziju međunarodnog karaktera, smatramo da je ovo izuzetna prilika za promovisanje inovacija iz pomenutih oblasti, ali i renomiranih firmi čiji kvalitet treba da bude prepoznat na savremenom evropskom i svjetskom tržištu. 

Sve informacije o organizaciji Simpozija možete dobiti na:

- web stranici GeTID-a (www.getid.ba) i Fakulteta za tehničke studije (www.fts.ba/getid)

- kontakt telefon: +387 30 540 876; +387 61 225 229, +387 63 333 166

- e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.