Menu
A+ A A-

O projektu

FESTIVAL MLADIH
22. maj 2015. godine (10:00 – 23:00 h)

Asocijacije studenata organizacionih jedinica Univerziteta u Travniku – Edukacijskog fakulteta, Fakulteta za tehničke studije, Pravnog fakulteta, Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju i Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta trenutno rade na organiziranju festivala mladih simboličnog naziva "Sve je lako kad si mlad" koji će se održati 22. maja 2015. godine kao cjelodnevni program bogat kulturno-zabavnim sadržajima pod pokroviteljstvom Vlade Srednjobosanskog kantona i Općine Travnik. Cilj projekta je promoviranje stvaralaštva i kreativnosti mladih uz razvijanje humanosti i osjećaja pripadnosti lokalnoj zajednici. Mladi ljudi imaju priliku za druženje i povezivanje sa lokalnom zajednicom, a ujedinjeni, promoviraju bosansko-tursku kulturu i tradiciju te domaći brend.
Predviđeno je da festival mladih obuhvati i maturantsku paradu koja se tradicionalno održava već devetu godinu zaredom. Nakon maturantskog plesa u 12:00 sati bit će upriličena promocija učesnika te svečano otvoren sajam proizvoda domaće proizvodnje i turskih proizvođača. Posjetioci će moći uživati u izložbi kreativnih studentskih radova i prisustvovati performansu tradicionalnog i modernog plesa. U 20:00 sati održat će se koncert bosansko-turske muzike "Sve je lako kada si mlad" na kome će svirati šest muzičkih bendova i gostujući muzički izvođači, a pred sam muzički program održat će se nagradno izvlačenje dobitnika jednog od posjetioca sajma u ulozi kupca.
Projekat je osmišljen kao događaj humanitarnog karaktera te će kompletan prihod od prodajne izložbe, sajma i dobrovoljnih priloga biti doniran u humanitarne svrhe.

Reference:

1. Festival mladih – PLAKAT i facebook događaj
[https://www.facebook.com/events/983439338335699/]
2. Maturantska parada [http://www.maturantskaparada.com/]