Menu
A+ A A-

Intervju: mr.sci. Amra Tuzović, menadžerica konferencije InSSED 2015.

 

Novinari studentskog časopisa Grafx su uoči predstojeće konferencije InSSED 2015. razgovarali sa menadžericom konferencije – Mr. sci. Amrom Tuzović.

Sutra ujutro je svečano otvaranje konferencije InSSED 2015. Možete li nam reći u kojoj su fazi pripreme za konferenciju?

Pripreme su u završnoj fazi. Sve smo završili kako smo planirali, te se nadamo da će se sve odvijati u najboljem redu. Danas smo imali sastanak svih timova, te generalnu probu otvaranja konferencije i simulaciju ključnih situacija koje su vezane za njen tok. Uistinu, mislim da je ovo jedna velika vrijednost, jer kad organizirate nešto ovakvo trebate to zapravo i doživiti na pravi način.

Šta očekujete od konferencije InSSED 2015.?

Ova konferencija je razvijanje jednog novog standarda kvalitete koja bi trebala da opravda našu poruku – InSSED je mjesto gdje počinje druga dimenzija zajedničke vizije. Dakle, konferencija okuplja pozvane predavače iz regiona. Također, trebala bi da zaživi i u svim centrima regiona, te je stoga i najavljena kao planetarni projekat. Ove godine se očekuje da se upale svjetla konferencije u regionu, a kasnije da se ta svjetla prenesu na cijeli svijet.

Šta biste poručili gostima i studentima koji dolaze na ovu konferenciju?

Zasigurno će moći doživjeti ambijent koji je pripremio domaćina, imat će ugodno i prijatno gostoprimstvo s čime zapravo želimo da pokažemo svim gostima šta smo za ovaj kratak period napravili. Ne samo vizuelno nego i da osjete i čari ovog fakulteta koje nas zasigurno odvajaju od drugih. Drugim riječima. to je upravo naš odnos prema drugima i naš kvalitet koji možemo da ponudimo.

Koja biste dešavanja posebno izdvojili?

Veoma sam sretna uključivanjem studenata i rad na organizaciji. Napravili smo osam timova koji rade na tom poslu i koji su uključeni u sve aktivnosti koje konferencija podrazumijeva. Tih osam timova čini jedan veliki tim ima preko pedeset članova. To je za mene jedna velika vrijednost, a pogotovo stoga što će ovi mladi ljudi u naredne projekte ući još iskusniji. Na koncu, a kako rekoh, mi ne organiziramo ovu konferenciju, mi nju živimo. Doživljavamo svaki momenat organizacije razmišljajući šta bismo mogli uraditi bolje i kako da sve poslove riješimo na najbolji mogući način.

Redakcija