Menu
A+ A A-

Intervju: prof. dr. Igor Jukić

Prof. dr. Igor Jukić, dekan na Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u okviru pozvanih predavanja na konferenciji InSEED govorio je na temu Modeliranje uspjeha kroz kodiranje individualnih osobina. Novinari studentskog časopisa Grafx nakon održanog predavanja razgovarali su sa profesorom Jukićem.

Profesore Jukić, što mislite o konferenciji InSEED?

Prije svega, želim da kažem da ova konferencija utiče na sve nas na jako mnogo načina. Veoma mi je drago što sam ovdje sa svojim kolegama, što sam vidio ovoliki broj studenata i što sam prisustvovao predavanjima ovako važnih ličnosti od kojih sam jako mnogo naučio. Uglavnom, odavdje ću otići sa velikim emocijama i brojnim uspomenama, te s nadom da ću se što prije vratiti. Možda da učestvujem na većoj konferenciji ako je budete organizirali.

Kakvi su Vaši utisci o Edukacijskom fakultetu?

Prvi put sam uopće u ovom kraju. Nikada nisam znao o ovom dijelu BiH toliko mnogo. Priroda Travnika i cijelo okruženje me iskreno impresioniralo. Vlašić i cijeli Travnik su me oduševili i ne mogu vam opisati koliko mi je drago da sam ovdje. Ono što me se najviše dojmilo bila je infrastruktura ovog fakulteta i cjelokupni ambijent koji sam zatekao. A želim da naglasim ono najvažnije što me ja zaista ostavilo bez riječi, a to su ljudi koji ovdje rade, kao i studenti na čijim licima se vidi iskreni osmijeh i entuzijazam.

Čemu posvećujete najviše pažnje u trenažnom procesu?

Moglo bi se reći da najviše pažnje posvjećujem tome da na što bolji način prenesem znanstvene i teorijske informacije u praksu. To pokušavam prenijeti na sve svoje studente i asistente i ako u tom uspijem svima će nam biti bolje – kako našim sportašima, tako i općenito svim ljudima. Bavim se nečim što je zaista važno, a to je tjelesna aktivnost i zdravlje čovjeka.