Menu
A+ A A-

Intervju: prof. dr. Vahidin Preljević

Prof. dr. Vahidin Preljević, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u okviru pozvanih predavanja na konferenciji InSEED govorio je na temu Obrazovanje kao faktor uspjeha.Novinari studentskog časopisa Grafx nakon održanog predavanja razgovarali su sa profesorom Preljevićem.

Profesore Preljević, što mislite o konferenciji InSEED?

Mislim da je jako korisno da se na ovakvoj temi okupe ljudi iz različitih oblasti. Danas sam ovdje jako puno naučio i nadam se da ću biti u mogućnosti da i ostalima prenesem neke informacije.

Kakvi su Vaši utisci o Edukacijskom fakultetu?

Prvi put sam ovdje. Zaista sam zadivljen prostorijama i želio bih izraziti svoje čestitke što je Edukacijski fakultet organizirao, a evo i št realizira ovakvu konferenciju. Naravno, želim da dodam kako je atmosfera jako ugodna.

Koliko je obrazovanje važno za uspješnost jednog čovjeka?

Prvo trebamo da definiramo šta je obrazovanje, a što uspješnost za nas. Veoma često ove dvije kategorije dovodimo u cjelinu. Trebamo da shvatimo šta je obrazovanje i koje ono teme sa sobom donosi. Bilo bi jako korisno da se vratimo u ono što je ideja obrazovanja i tek tada ćemo uspjeti shvatiti koliko je obrazovanje važno za jednu uspješnu ličnost.