Menu
A+ A A-

Održana tribina "Uloga tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja“

23. marta 2016. godine, u punoj konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta, održana je tribina na temu Uloga tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja, u organizaciji Asocijacije studenata Edukacijskog fakulteta i Asocijacije studenata Fakulteta za tehničke studije, u sklopu obilježavanja maifestacije Dani općine Travnik 2016.

Opširnije: Održana tribina "Uloga tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja“

Otvoreni forum: Vršnjačko nasilje - Šta je i kako prevenirati?

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku prijavio je otvoreni forum na temu:  „Vršnjačko nasilje – Šta je i kako prevenirati?“, čiji je značaj prepoznala Općina Travnik i navedeni projekt odabrala za zvanični program obilježavanja Dana općine Travnik.

Otvoreni forum će biti realiziran u četvrtak 24.03.2016. sa početkom u 17:00 sati u Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta.

Forum „ Vršnjačko nasilje – Šta je i kako prevenirati“ aktivnost je koja ima cilj na sveobuhvatan način ukazati na ponašanja karakteristična za očigledno sve učestaliju nasilnu komunikaciju među učenicima. Također jedan od ciljeva ovog foruma je kroz javnu diskusiju i iskustva sa različitih pozicija doći do konkretnih zaključaka za pravovremeno djelovanje ovog već sada gorućeg problema.

Glavne teme foruma su:

·         Kako razgovarati o vršnjačkom nasilju u Bosni i Hercegovini?

·         Kako zaštititi dijete (žrtvu)?

·         Koja je uloga roditelja i da li roditelji znaju prepoznati signale vršnjačkog nasilja?

·         Da li je potrebna dodatna edukacija roditeljima, nastavnicima/profesorima i društu u cjelini o sve učestalijoj pojavi vršnjačkog nasilja?

·         Kakva je odgovornost i koja su uloge institucija?

·         Koja je uloga škole i kako prevenirati?

Gosti foruma su odabrani profesori, predstavnici kulturnog i javnog života, lokalne zajednice i roditelji i učenici.

 

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju forumu i da kroz aktivno uključivanje u diskusiju doprinesu kvalitetnijem dijalogu sa određenim zaključcima, preporukama i sadržajem.

Zvijezde Travnika

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik 2016 Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta (ASEFT) i Asocijacija studenata Fakulteta za tehničke studije (ASFTS) učestvuju sa projektom pod nazivom „Zvijezde Travnika“ te pozivaju sve studente i maturante na učešće u projektu koji će se održati 22. marta/ožujka 2016. godine s početkom u 14:00 sati u Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije. Cilj projekta jeste povezati maturante svih srednjih škola na području Travnika, sa studentima Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije, kako bi na zanimljiv i rekreativan način pokazali šta im znači grad Travnik. Projekat, također, ima za cilj pokazati maturantima da pored redovne nastave mogu stići baviti se i vannastavnim aktivnostima kao što to čine studenti ova dva fakulteta.

Takmičenje je podijeljeno na grupe: pjevanje, pisanje, slikanje i fotografiranje, uz vrijedne nagrade.

Za upute i dodatna pitanja možete se javiti voditeljicama projekta:

Aida Karupović - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. – 060 33 14 095

 

Berina Selimović - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. – 062 87 93 36

Kreativnost bez granica: Pomozi mi da iskažem svoje mogućnosti

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik 2016 Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta (ASEFT) i Asocijacija studenata Fakulteta za tehničke studije (ASFTS) učestvuju sa projektom kreativne radionice pod nazivom "Pomozi mi da iskažem svoje mogućnosti" koja će se održati 21. marta/ožujka 2016. godine u periodu od 12:00 do 15:00 sati na Edukacijskom fakultetu. 

Studenti će ovu aktivnost realizirati sa djecom iz Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" iz Novog Travnika. Kroz rad na računaru, crtanje, pisanje, ples te tjelesnu aktivnost djeca i studenti će imati priliku da ostvare kontakt koji će imati pozitivan ishod za obje strane. Studenti će moći pratiti motorni, emocionalni, psihofizički razvoj djece sa posebnim potrebama, a djeca će dobiti priliku da se druže, da rade ono što ih čini sretnima te da se osjete vrijednim.

Sportske igre studenata 2016

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik 2016, Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta (ASEFT) i Asocijacija studenata Fakulteta za tehničke studije (ASFTS) učestvuju sa projektom pod nazivom „Sportske igre studenata“ te pozivaju sve studente i maturante na učešće u projektu koji će se održati 26. i 27. marta/ožujka 2016. godine s početkom u 10:00 sati u sali OŠ „Travnik“.

 

Projekat je takmičarskog karaktera i obuhvata sportove: nogomet i košarku

Prijave ekipa vrše se najkasnije do 19.03.2016. godine.

Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade!

Uloga tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja

U sklopu manifestaciije Dani općine Travnik 2016, Asocijacija studenata Edukacijskog fakulteta (ASEFT) i Asocijacija studenata Fakulteta za tehničjke studije (ASFTS) organiziraju tribinu na temu Uloga tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.

 

 

 

DTim: Izabrano najbolje idejno rješenje plakata

I ove godine studenti Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta uzeli su učešća u izradi idejnog rješenja promotivnog materijala (plakata i pozivnica) za manifestaciju Dani općine Travnik.

Okupljeni u Dizajn Tim, naši studenti su iskoristili priliku pokazati da imamo stručne i obrazovane mlade ljude, te su na poziv  Organizacioniog odbora manifestacije Dani općine Travnik 2016 prijedloge idejnog rješenja plakata dostavili:

Jasmir Smailbegović (FTS)

Juro Nerovčić (EFT)

Miran Arnaut (FTS)

Prihvaćeno je idejno rješenje čiji je autor Jure Nerovčić, student I godine Edukacijskog fakulteta.

U fotogaleriji su predočeni svi dostavljeni prijedlozi.