Menu
A+ A A-

Poziv za učešće na TImod 2016

Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Prvi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2016 koji će se održati od 22.01. do 24.01.2016. godine u Travniku na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.  

Simpozij TImod 2016 predvidio je sadržaje koji će okupiti predstavnike obrazovanja, privrede, industrije, društvene i modne elite, kako bi na jednom mjestu svi zajedno bili inicijatori novog tekstilnog i modnog kulta koji će promovirati nove ideje potaknute Vašom energijom i autoritetom koji poštujemo i cijenimo. 

Cilj simpozija TImod 2016 je napraviti spoj teorijskih i praktičnih znanja koja će biti dopunjena kroz Stručni certificirani Seminar na kojem su predavači eminentna imena iz svijeta tekstilnog inžinjerstva. Pored Certificiranog seminara Simpozij je predvidio okrugli sto, promociju učesnika preko TImod štandova i modnu reviju. Naučni i stručni program Simpozija vodi doc.dr. Samir Pačavar koji je ujedno i predsjednik naučnog odbora Simpozija.

Posebno zadovoljstvo nam je i najaviti otvaranje tekstilnog pogona koji će u okviru Fakulteta za tehničke studije i studijskog programa Tekstilno inžinjerstvo i dizajn, biti prvi i jedini stručno – obrazovni centar u Bosni i Hercegovini za školovanje visokoobrazovanih kadrova za potrebe tekstilne i modne industrije sa obukom i testiranjem u praksi. 

S obzirom da se prvi put u Bosni i Hercegovini održava ovakav skup iskreno se nadamo i očekujemo Vaše prisustvo koje je izuzetno bitno za podršku i zajedničku energiju u ostvarivanju postavljenih ciljeva koji su od interesa za sve koji pripadaju svijetu tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna u Bosni i Hercegovini.

Pružimo ruku  TImod-u i učinimo svijet tekstila i mode u BiH još ljepšim i uspješnijim!