Menu
A+ A A-

Najbolji od najboljih – studentima u Travniku uručeni certifikati

Studentima koji su uspješno završili radionicu '' Karakter dizajn'' u okviru prve međunarodne studentske konferencije GeTID-S 2018, danas su u prostorijama Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku uručeni  certifikati.

  Podsjećamo, radionica je počela jučer, a danas su finalizirane ideje i umjetni radovi  mladih studenata, od kojih su četiri proglašeni pobjednicima.

Prvo mjesto osvojio je rad Sofije Škrebić sa Tehnološkog fakulteta iz Banja Luke.  Drugo mjesto osvojio je rad Semira Velića sa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku. Maja Radinović sa Banja Luka College-a osvojila je treće, a Miran Bradarić sa Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku osvojio je četvrto mjesto. 

'' Pregledavši radove izabrali smo četiri vrlo uspješna rješenja, a zadatak nije bio ni malo lagan.  Predivno iskustvo i  fenomenalne radionice su nešto što se treba ponoviti vrlo brzo. Mi smo apsolutno iznenađeni i radom i aktivnošću studenata. Opšti utisak na skali od 1 do 10, rekli bismo 20'', ističu braća Durmišević, mentori radionice, te dodaju, da su veoma zadovoljni gostoprimstvom i organizacijom konferencije. 

Profesorica Fakulteta za tehničke studije, Alisa Čaber, kazala je kako joj je velika čast bila okupiti izuzetne umjetnike koji rade karakter dizajn i ilustraciju. '' Izuzetna čast mi je bila dovesti ovakve umjetnike u Travnik, jer  Travniku je prvi put ponuđen ovakav vid druženja . Veoma  sam sretna što je Fakultet za tehničke studije bio domaćin izložbe. Nadam se da će Travnik  uvidjeti  kvalitetu ovog događaja, i sa obrazovnog i sa vizualnog stanovišta'', kazala je profesorica Čaber.