Menu
A+ A A-

Jedinstvena poruka za Dan općine Travnik

VJ Asp THE GreAt večeras uz tehničku podršku J.U. Centar za kulturu općine Travnik na zgradi Općine prezentirao video mapping koji je pored čestitke za Dan općine Travnik, sadržavao i poruke podrške građanima Travnika, BiH, ali i cijelog svijeta pogođenim koronavirusom.

Kako je i planirano, događaj je protekao bez okupljanja građana.

Ove godine, shodno novonastaloj situaciji u vezi sa koronavirusom odgođene su aktivnosti planirane za obilježavanje Dana općine Travnik. 

Ostanite u svojim domovima, jer samo tako, poštujući propisane preporuke i naredbe nadležnih organa, disciplinovanim i odgovornim ponašanjem možete pomoći sebi i svima drugima. 

#ostanikući #poštujpreporuke #budimoodgovorni 

Travnički brend No1 počeo sa proizvodnjom zaštitnih maski

U skladu sa novonastalom situacijom Sportski  brend No1 u Travniku počeo je sa proizvodnjom Number One maski, zaštitnih maski potrebnih građanima BiH.

„Zbog nestašice maski za lice, naš kolektiv je svoje resurse usmjerio ka proizvodnji istih. Ovim putem apelujemo na građane da se pridržavaju uputa povodom pandemije virusa“,  saopćeno je iz No 1.

Višekratna dvoslojna zaštitna maska ove travničke kompanije košta 1,70 KM, a višekratna troslojna zaštitna maska košta 2,00 KM.

Sportski brend No 1 proizvođač je sportske opreme koju nose brojne reprezentativne selekcije i brojni sportski klubovi u BiH i Evropi.

Odgađa se dodjela nagrada i certifikata Druge matematičke olimpijade!

U skladu sa preporukom Federalnog kriznog štaba da se svi javni skupovi odgode do daljnjeg te obustavi nastavni proces u školama i fakultetima u Federaciji BiH, Organizacioni i Naučni odbor Druge matematičke olimpijade donijeli su odluku o odgađanju dodjele nagrada i certifikata Druge matematičke olimpijade Srednje Bosne, koja je planirana za 15. 3. 2020. godine. Isti dan je planirano i obilježavanje dana broja pi i rođendan Alberta Einsteina, što se također odgađa.

Svi učesnici će biti blagovremeno obaviješteni o novom terminu dodjele nagrada i certifikata, kao i obilježavanju dana broja pi i rođendana Alberta Einsteina.

Saopštenje Organizacionog i Naučnog odbora