Menu
A+ A A-

TImod 2018: Takmičenje za srednjoškolce

 Drugog dana simpozija TImod 2018 održano je takmičenje srednjih škola tekstilnog usmjerena u šivanju i konstrukciji odjeće. Učešće u takmičenju uzelo je šest škola iz Zenice, Tešnja, Travnika, Goražda, Sarajeva i Gračanice, a takmičilo se dvanaest učenika. Nagrade za najbolje obezbijedili su organizator simpozija Fakultet za tehničke studije i sponzor firma Kimatex d.o.o.

Iz konstrukcije odjeće prvo mjesto je osvojila  Dženita Haskić iz Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica koja je osvojila punu stipendiju za prvu godinu studija na smjeru Tekstilno inženjerstvo i dizajn na Fakultetu za tehničke studije. Drugo mjesto - 50% stipendije za prvu godinu studija osvojila je Ajla Halilović iz Mješovite srednje škole Tešanj, a treće mjesto pripalo je Dijani Dujmović iz Mješovite srednje tehničke škole Travnik koja je osvojila 25% stipendije.

Iz šivanja odjevnih predmeta prvo mjesto pripalo je Elmedinu Abazu, učeniku Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ Goražde koji je osvojio šivaći stroj JACK JK-F4, drugo mjesto pripalo je  Elmi Bureljić iz Mješovite srednje škole „Tešanj“ koja je osvojila Elektronski parni kotao sa peglom, a treće mjesto i nagrada rotacioni nož za krojenje pripala je Elmi Kamenčanin iz Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica.