Menu
A+ A A-

Različitim zadacima do zajedničkog cilja

U organizaciji Mreže studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije 11.12.2018. godine održan je team building pod nazivom „Najviša kula“.

Učesnici su bili članovi Mreže studenata i članovi timova koji djeluju na nivou fakulteta. Zadatak je bio da izgrade kulu sa pozadinskom pričom. Studenti su bili raspoređeni u dva tima. Jedan tim je napravio  zgradu budućnosti  koja je osmišljena za funkcionisanje web tima, a drugi kulu u obliku robota/Marsovca.

„Stvar je u tome da je sam cilj team buildinga da mi budemo timski igrači, da zajedno izgradimo kulu i da joj damo neku priču. Više se bazira na našem timskom duhu, da se vidi koje mi, ustvari, mjesto u grupi zauzimamo. Da li smo timski igrač ili nismo, možemo li biti vođa ili ne možemo.“, kazala je za naš časopis jedna od učesnica, Erika Hadžimahmutović.

O samom radu na zadatku istakla je: „Mi smo izgradili kulu a kolege su izgradile jednog čovjeka. Dosta su nam različiti projekti tako da nismo mogli imati pobjednika. Naša priča se zasniva na tehnologiji a njihova na inkluziji. Dosta smo se zabavili, a profesorica je potvrdila da smo dobar tim, da možemo dosta sličnih aktivnosti organizovati.“

Zbog uspješnosti zadatka i kvalitetnog timskog rada, učesnici su odlučili da podijele prvo mjesto i uživaju u nagradi koju je osigurao Menadžment fakulteta.