Menu
A+ A A-

Svečano otvoren „4. poslovni forum/Opšte-društveni dijalog u BiH“

Danas je na Univerzitetu u Travniku svečano otvoren „4. poslovni forum/Opšte-društveni dijalog u BiH“.

Pripremile: Fikreta Kerić i Lamija Grabus

4. poslovni forum organizuje Evropski pokret u Bosni i Hercegovini zajedno sa Udruženjem poduzetnika/privrednika SBK/SBŽ, na čelu sa gospodinom Kemalom Čolakom („Promo-montažne kuće“ – Donji Vakuf), pod pokroviteljstvom Vlade SBK, a uz podršku Općine Travnik i Univerziteta u Travniku. Do sada u ovakvoj aktivnosti učešće su uzeli predstavnici diplomatskog kora u BiH, poslovnog sektora, visoko rangirani političari BiH i međunarodne zajednice, društveni aktivisti, umjetnici, novinari i privredni analitičari, kao i sportisti, te predstavnici lokalnih zajednica i nevladinih organizacija.

Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH pozdravio je prisutne i zahvalio se Univerzitetu u Travniku za podršku organizaciji ovakvog skupa. Istakao je da se Evropski pokret u BiH posebno zahvaljuje Vladi SBK, općini Travnik kao partneru Evropskog pokreta i podržavanju napretka ideje.

U nastavku se obratio načelnik Općine Travnik, gospodin Admir Hadžiemrić koji je izrazio dobrodošlicu u Travnik i na Univerzitet u Travniku. Zaželio je uspješan rad na „4. poslovni forum/Opšte-društveni dijalog u BiH“.

U ime domaćina obratio se prof. dr. Rasim Dacić, rektor Univerziteta u Travniku. Pozdravio je prisutne i zaželio da provedu ugodne trenutke na Univerzitetu.