Menu
A+ A A-

Studenti za kraj 2018. godine razmijenili poklone, pozitivne misli i poruke sa željama za uspješnu narednu godinu

U organizaciji Mreže studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije te asocijacija studenata ova dva fakulteta organizovano je Novogodišnje filmsko veče.

Pripremila: Fikreta Kerić

Kako nam je kazala predsjednica Mreže studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije, Nedžla Kadić, filmsko veče je organizovano sa ciljem da se studenti bolje upoznaju i zabave te na taj način okončaju ovu godinu. „U okviru aktivnosti Mreže studenata odlučili smo da se na kraju godine malo zabavimo sa našim studentima pa smo povodom toga organizovali jedno novogodišnje filmsko veče gdje smo omogućili studentima da se bolje upoznaju, samim tim i zabave, malo nasmiju i da tako okončamo 2018. godinu te da u 2019. uđemo sa boljom motivacijom, novim radnim idejama, sposobnostima i obavezama.“, istakla je Kadić.

Pored prikazivanja filma, u sklopu ove večeri studenti su međusobno razmijenili novogodišnje poklone, na jako zanimljiv i neobičan način. O tom dijelu večeri za naš časopis govorila je Ivana Zec, studentica II godine na Edukacijskom fakultetu. Tom prilikom izjavila je: „Cilj ove aktivnosti bio je da se povežemo, razmijenimo poklone, od kojih neki nisu materijalni. Zagraljaj, lijepa misao i poruka sa željom za uspjeh na ispitima koji nam se približavaju su za nas posebni pokloni.“