Menu
A+ A A-

Na studentskoj konferenciji “JPG 2019” predstavljen časopis Grafx

Druga studentska konferencija“JPG 2019”, u organizaciji BLC Banja Luka Collegea i Tehnološkog fakulteta Beograd, i ove je godine okupila mlade grafičare i vizuelne umjetnike širom Bosne i Hercegovine, među kojima su bili i studenti Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Za studente smjera Grafičko inžinjerstvo i dizajn ovo je bila savršena prilika da upoznaju kolege iz struke i nauče dosta novih i korisnih stvari vezanih za grafiku, umjetnost i fotografiju. Studenti Miran Bradarić, Mak Bahtić, Amina Begovac i Azra Seferović učestvovali su na ovoj konferenciji predstavljajući prezentacije na teme “Subli 2019 (sublimacija)” i “13 Reasons Why” gdje su svojim kolegama predstavili ideju, nastanak, način rada i cilj časopisa Grafx.

Nakon održanih prezentacija, učesnici su imali priliku pogledati dvije izložbe; “Warrior” (serija fotografija studentice BLC-a Sare Prpić), te postere studenata Vuka Stupara i Maje Radinović.

 

Naši studenti su prenijeli pozitivne utiske zbog opušten eatmosfere, kvalitetnog rada i zadovoljstva uspješnom organizacijom kolega iz Banje Luke.