Menu
A+ A A-

Profesoru Edukacijskog fakulteta dodijeljena zlatna medalja

Profesoru Edukacijskog fakulteta Damiru Ahmiću na međunarodnoj konferenciji dodijeljena zlatna medalja za izuzetan doprinos promociji i afirmaciji sporta.

Šesta međunarodna naučna konferencija koja nosi naziv „Menadžment bezbednosti sportskih takmičenja“  održana je u Beogradu, u organizaciji Nacionalne sportske akademije „Vasil Levski“ iz Sofije i Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Na Konferenciji su učestvovali predstavnici iz više evropskih zemalja, a cilj same konferencije jeste razmjena znanja, iskustava i informacija značajnih za rješavanje teorijskih i praktičnih pitanja iz menadžmenta bezbjednosti sportskih takmičenja, sa posebnim osvrtom na prevenciju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim borilištima. Na konferenciji su uručene zlatne medalje za izuzetan doprinos i promociju sporta prof. dr. Penču Geševu, rektoru Nacionalne sportske akademije „Vasil Levski“, prof. dr. Tatjani Jančevoj,  prorektoru za nauku i međunarodnu saradnju Nacionalne sportske akademije „Vasil Levski“, doc. Dr. Artemu Saveljevu, dekanu Fakulteta fizičke kulture u sporta Tambovskog državnog univerziteta „G. R. Deržavin“ i prof. dr. Ranku Marijanoviću, dekanu Fakulteta za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica, a među dobitnicima zlatne medalje je i profesor Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, prof. dr. Damir Ahmić.