Menu
A+ A A-

Održana tribina „Štetnost poroka kocke i igara na sreću“

Na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku, 24. juna 2019. godine održana je tribina o štetnosti poroka našeg društva.

Pripremile: Lamija Grabus i Fikreta Kerić

Tribina na temu „Štetnost poroka kocke i igara na sreću“ organizovana je u sklopu obilježavanja manifestacije „509. dani Ajvatovice“, a organizator je bilo Muftijstvo travničko. Tribini su prisustvovali broji građani grada Travnika, a predavači su bili eminentni stručnjaci iz raznih oblasti, dr. Mevludin Hasanović, profesor psihijatrije i medicinske psihologije na Medicinskom fakultetu u Tuzli te šef Odjeljenja za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i jedan od vodećih stručnjaka u liječenju ovisnosti o opijatima u našoj zemlji, prof. dr. Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i dr. Senad Ćeman, predstavnik Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Predavači su prisutne upoznali sa ovom problematikom te istakli posljedice ovakve negativne pojave. Govorili su s aspekta medicine, društva i islamskog prava. Zaključeno je da takav način rada i života u velikoj mjeri ljude odvraća od društvenih vrijednosti i dovodi do neprestanog opadanja moralnog standarda života te da je potrebno da zajedno utječemo na sprečavanje ove, sve učestalije pojave u našem društvu. Nakon obraćanja predavača održana je i diskusija prisutnih na ovu temu, a sve sa ciljem jačanja svijesti o aktuelnim problemima ove vrste.