Menu
A+ A A-

Tradicionalna Studentijada i ove godine ostavila nezoboravan utisak na brucoše

Kako je već poznato tradicionalna Studentijada je aktivnost koju asocijacije studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije provode već dugi niz godina. Kao i prethodne godine organizovana je na Vlašiću gdje su brucoši imali priliku, kroz radni dio programa, upoznati se sa studentskim aktivnostima, ali i sami postavljati pitanja o onome što ih interesuje.

Pripremila: Lamija Grabus

Predsjednica ASEFT, Amina Perenda, brucošima je predstavila asocijacije studenata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije, Mrežu studenata, Studentski parlament i Klub matematičara.

Potom članica redakcije Grafx, Lamija Grabus, upoznala je studente sa studentskim časopisom Grafx, radom u redakciji, portalu kao i pisanju članaka za printanu publikaciju.

Nakon što su upoznati sa radom i aktivnostima sa kojima će se susretati kroz studiranje, uslijedio je i zabavni dio programa.

Brucoši su imali priliku da se kroz razne društvene igre zabave, nasmiju i međusobno bolje upoznaju. Akcenat je stavljen na upoznavanje sa studentskim životom iz perspektive starijih studenata. 

 

Na koncu, brucoši su prošetali planinom Vlašić i uživali u ljepotama koje ta planina nudi. Nadamo se da će im ovaj dan ostati u lijepom sjećanju te im želimo mnogo uspjeha u narednim godinama studiranja.

Jedno nezaboravno iskustvo za sve brucoše ali i starije kolege koji su pripremili ovogodišnju Studentijadu.