Menu
A+ A A-

Travnčanin dobitnik prestižne svjetske stipendije, studije nastavlja na Oxfordu

 

Travnik je grad sa bogatom historijom i tradicijom, u čijim ulicama i sokacima su boravile mnoge poznate ličnosti iz svijeta ali i ličnosti koje je on sam iznjedrio, a koje su se istakle u svijetu u raznim poljima nauke, tehnike i umjetnosti.

Pripremila: Ilhana Dervić

U historiju Travničana koji će biti poznati po svom uspjehu bit će upisan i naš sugrađanin, dvadesetdvogodišnji Munib Mešinović. Mešinović je prije nekoliko godina napustio državu, nastavljajući svoje školovanje na NYU Abu Dhabi, te dobio stipendiju na prestižnom svjetskom Univerzitetu Oxford, gdje će studirati na magistarskom studiju.

Tokom studiranja na NYUAD bio je uključen u razne projekte koji su imali za cilj pomoć osobama sa poteškoćama, te je uspio da dobije i prestižnu Rhodes stipendiju, koja je utemeljena 1902. godine od strane britanskog biznismena Cecil Rhodesa.

Mešinović  je izjavio za medije da planira da uči o implementaciji inovativnih tehnologija, uz čiju primjenu bi život osobama sa poteškoćama u zdravlju i razvoju bio znatno olakšan.

Čestitamo našem Munibu i želimo mu mnogo sreće i uspješnih projekata u nastavku njegove karijere!

 

Izvor: travnicki.info