Menu
A+ A A-

Treći sajam “Knjige u nišama”

U Sarajevu je u toku sajam “Knjige u nišama” (KUN) koji se održava od 25. do 29. novembra.

Sajam se održava s ciljem podsjećanja na važnost knjige te uloge bh. izdavaštva u našem društvu. Organizatori su JU Bosanski kulturni centar KS i Zajednica izdavača/nakladnika u BiH, a okupile su se vodeće bosanskohercegovačke izdavačke/nakladničke kuće. Centralni gost ovogodišnjeg KUN-a je Udruženje profesionalnih izdavača Srbije – UPIS.

Kako je najavljeno, na Sajmu učestvuju vodeće bh. izdavačke/nakladničke kuće i institucije s njihovim izdanjima: Dobra knjiga, Vrijeme, Buybook, Akademija nauka i umjetnosti, Federalno ministarstvo obrazovanja, Orijentalni institut, Centar za napredne studije, Naklada Mate, Sinopsis, Malik, University press, Conectum, Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Zemaljski muzej BiH, Agarthy comics, Imprimatur, HNL, te iz Crne Gore Društvo crnogorskih izdavača.

Bitan segment ovogodišnjeg Sajma je program posvećen dječijoj književnosti koji nosi naziv “Na margini znanstvene igre”. Koordinator i voditelj tog programa, u oviru kojeg su planirane četiri interaktivne dječije radionice, je Fahrudin Kučuk.

Ljubiteljima knjige ponuđen je vrlo bogat i zanimljiv program: predstavljanja autora, promocije knjiga, čitanja, javni razgovori, radionice, druženje i razgovori sa književnicima.

 

Izvor: bhrt.ba