Menu
A+ A A-

Posjeta članova Fondacije Hastor Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije

Danas je na Edukacijskom fakultetu i Fakultetu za tehničke studije upriličena posjeta učenika srednjih škola sa područja SBK, članova Fondacije Hastor.

Fondacija Hastor je dobrotvorna i neprofitna organizacija koja od 2006. godine svojim radom podržava djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. Osnovna ideja i cilj Fondacije je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem, kao i volonterskim radom, učestvuju u razvoju lokalnih zajednica i vlastitih resursa. Riječi dobrodošlice učenicima je uputio dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović.

Nakon obraćanja dekana, učenici su u pratnji profesora i studenata obišli prostorije fakulteta, kao i firme No1. Prilikom obilaska učenici su, pored fizičkih resursa kojma raspolažu fakulteti, imali priliku vidjeti kako izgleda polaganje praktičnog dijela ispita iz muzičke kulture te na koji način se odvija pripremna nastava za drugu matematičku olimpijadu Srednje Bosne. Iz razgovora sa učenicima i koordinatoricom saznali smo da su oduševljeni viđenim te da sa naših fakulteta odnose vrlo pozitivne dojmove.