Menu
A+ A A-

U Sarajevu svečano otvorena IX Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu''

IX Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2020:Otvori u građevinarstvu'' danas je svečano otvorena u Sarajevu, a okupila je veliki broj gostiju s područja cijele regije. Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu.

U svečanom obraćanju, ispred organizatora govorio je Nedžad Memić koji je kazao da je ovogodišnja tema bila aktuelna i 2015. godine kada je prvi put organizovana Sferina konferencija, upravo o temi otvora u građevinarstvu. Dodao jekako je ovo dobra prilika da se vidi u kojoj fazi razvoja se sada nalaze aktuelna građevinska rješenja, te se zahvalio kompaniji Feal koja je i 2015. godine bila generalni sponzor konferencije, te koja je prepoznala značaj događaja.

Profesor Murčo Obućina sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, također se obratio u svečanom dijelu, te istakao kako je Sferina konferencija pravo mjesto gdje mogu prezentirati svoja znanja, te naglasio značaj održavanja ovakvih manifestacija.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji su: arhitektica Vedina Babahmetović, arhitekta Alen Žunić, arhitekta Hrvoje Njirić, arhitekta Džan Karajica, profesor Murčo Obućina sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te stručnjaci sa Instituta za standardizaciju BiH koji će kroz svoja predavanja i prezentacije javnosti predstaviti najnovija građevinska rješenja i ideje.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija, koje kroz izložbeni prostor predstavljaju neophodne informacije, te novitete i trendove u domenu otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzorikompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus.Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, te kompanija LLumar BH.

Konferencija se održava 03. i 04. marta 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.