Menu
A+ A A-

“Tehničke nauke su nauke budućnosti”, poručeno je sa otvaranja InWeek-a

Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku ovu sedmicu obilježava kao online sedmicu otvorenih vrata Fakulteta ili simbolično “sedmica budućnosti”. Tim povodom danas u 12h upriličeno je online otvaranje InWeek-a.

S obzirom na to da sve aktivnosti trenutno funkcionišu online sistemom, u kojem je Fakultet za tehničke studije vrlo brzo i uspješno organizovao nastavni proces, odlučeno je da istim sistemom budu organizovani dani otvorenih vrata Fakulteta. To je prilika da se široj javnosti ponude informacije o Fakultetu i studijskim smjerovima, a u ime menadžmenta Fakulteta obratila se i online sedmicu otvorenih vrata proglasila otvorenom doc. dr. Amra Tuzović.

Pratioce online otvaranja InWeek-a sa programom održavanja upoznala je doc. dr. Emina Terzić. Kako je istakla, planirani su brojni edukativni, informativni i zabavni sadržaji iz oblasti tekstilnog i grafičkog inžinjerstva i dizajna, inžinjerske informatike, arhitekture, građevine te sigurnosti i zaštite na radu i zaštite od požara. Sve sadržaje možete pratiti uživo na Facebook stranici Fakulteta, a cjelokupni program aktivnosti pogledajte u nastavku.

InWeek će vam pružiti uvid u organizaciju i rad Fakulteta, a zainteresovani za studij na ovom fakultetu će, tokom čitave sedmice, imati priliku da dobiju sve potrebne informacije o načinu studiranja i upisu. Vaša pitanja možete uputiti menadžmentu Fakulteta ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku https://forms.gle/7mEXsBz2XavavRRQA. Odgovori će biti prezentirani u subotu, 23. 5. 2020. godine u 17:00h na Facebook profilu Fakulteta.

“Želimo svima koji nas budu pratili da uživaju u sadržajima koje su pripremili naši studenti i nastavno osoblje, da nauče nešto novo i upoznaju se sa Fakultetom za tehničke studije koji poručuje da su tehničke nauke nauke budućnosti pa vas pozivamo da sa nama gradite svoju i našu budućnost”, poručila je za kraj doc. dr. Amra Tuzović.

Otvaranje InWeek-a možete pogledati na linku https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/328211668162682/?epa=SEARCH_BOX