Menu
A+ A A-

Održan panel "Budućnost tehničkih nauka na tržištu rada"

 

Danas je u sklopu InWeek-a - online sedmice otvorenih vrata Fakulteta za tehničke studije održana prva panel diskusija na temu "Budućnost tehničkih nauka na tržištu rada". 

Učesnici na ovom panelu su bili: prof. dr. Hrustem Smailhodžić, dekan Fakulteta za tehničke studije UNT, prof. dr. Dalibor Misirača, redovni profesor na Fakultetu za tehničke studije UNT, mr. Edin Goran, Hasky Sport doo, brend No1 - Sportska oprema, dipl. ing. Ilma Sirćo, "Sinteza" Arhitektonski biro, Visoko, ing. Samir Hublić, Schwarz IT KG, dipl. ing. Denis Čolović, Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija dizajna i multimedije Ilidža, Ilidža, dipl. ing. Kahriman Omerović, Kanetex d.o.o. Moderatorica ovog panela bila je mr. Mirela Abidović Salkica – viša asistentica na Fakultetu za tehničke studije UNT.

Doba informacionih tehnologija je strušila mnoge prepreke i zahtijeva puno iskorištavanje ljudskih potencijala kroz odlično poznavanje informacionih tehnologija i tehničkih vještina. O kontekstu značaja i bitnosti ove teme govorili su današnji učesnici panela. Također učesnici su govorili i o tome kako vide tehničke nauke u budućnosti, koliko su kadrovi u školovanju u tehničkim naukama bitni za budućnost i koji su to izazovi koji stoje ispred njih. "Mi se susrećemo sa veoma brzim razvojem novih tehnoloških procesa i moramo ići u korak s tim razvojem ako želimo da budemo spremni za ono što nas očekuje", poručio je dekan Fakulteta za tehničke studije. Svaki od učesnika panela su iz svoje perspektive, tačnije iz određenog sudijskog smjera rekli nešto više o svom doživljaju kada je u pitanju samo tržište rada i primjena znanja koje Fakultet za tehničke studije nudi.

InWeek će vam također pružiti uvid u organizaciju i rad fakulteta, a zainteresovani za studij na FTS će, tokom čitave sedmice, imati priliku da dobiju sve potrebne informacije o načinu studiranja i upisu.

Oni koji nisu imali priliku gledati ovaj panel, imaju mogućnost putem ovog linka:

https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/729696377769688/


#InWeekFTS #fts_ba