Menu
A+ A A-

Održana radionica “Kiša, gràd, snijeg - jedino što pada s neba”

Trećeg dana online sedmice otvorenih vrata Fakulteta za tehničke studije, kojeg su obilježili sadržaji iz oblasti inžinjerske informatike, održana je grafička online radionica na temu “Kiša, gràd, snijeg - jedino što pada s neba”. Predavač je bio mr. Jasmir Smailbegović, glavni dizajner sportske opreme brenda No1.

Pratioci radionice imali su priliku da se upoznaju sa izradom naslovnice jednog dokumenta. Tom prilikom prikazan je postupak izrade naslovnice časopisa Grafx, pri čemu je mr. Smailbegović direktnim primjerom predstavio cjelokupni proces izrade ovakvog dokumenta. Također, pratioce radionice upoznao je sa svojim životnim putem na polju grafičkog dizajna, istakao svoje posebne uspjehe u radu u ovoj branši te poručio: “Samo vašim radom, isključivo radom, možete doći do željenih rezultata. Morate pokušati raditi neke stvari, morate se okušati u nekim stvarima koje vas interesuju i samo tako ćete doći do željenih rezultata”, što je i objašnjenje naslova ove radionice.

Online radionicu možete pogledati na https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/2754538021321293/?epa=SEARCH_BOX.

Sva pitanja u vezi sa ovim smjerom, ali i ostale potrebne informacije o načinu studiranja i upisu možete uputiti menadžmentu Fakulteta ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku https://forms.gle/7mEXsBz2XavavRRQA, a odgovori će biti prezentirani u subotu, 23. 5. 2020. godine u 17h na Facebook profilu Fakulteta.