Menu
A+ A A-

Prvi Online meeting za sektor građevinarstva

Kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa partnerima organizuje Prvi online meeting za sektor građevinarstva koji će se održati 27.05.2020. godine u 12:00. Cilj ovakvih događaja je promovisati pozitivne trendove i tokove rada u online komunkaciji.

Kako funkcionišu arhitektonski biroi u doba pandemije; koje zahtjeve klijenata možemo očekivati u budućem periodu; digitalizacija i prednosti BIM-a i slično, su teme o kojima će se razovarati sa Vedranom Jukićem i Matijom Sedakom iz arhitektonskog studija SODAA.

SODAA stvara korisnu i održivu arhitekturu kroz odgovoran timski rad. Pri projektovanju uvažavaju sva zatečena obilježja, te nastoje omogućiti savremene oblike korištenja i prema potrebi generisati nove identitete prostora. Njihovi projekti skrojeni su prema uslovima lokacije i potrebama korisnika, konceptualnim promišljanjem, korištenjem novih tehnologija i holističkim pristupom teže najvišim standardima struke. U posljednjem periodu dobitnici su više internacionalnih i domaćih nagrada kao što su: German Design Award 2020 u kategoriji izvrsne arhitekture, Grand Prix u kategoriji nerealizovanih projekata na 4. Balkanskom arhitektonskom bijenalu, 3. nagrada u kategoriji produkt dizajna na 4. Balkanskom arhitektonskom bijenalu, European Property Award 2019 u kategoriji projekata porodičnih kuća, te mnoge druge.

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/1YKr-ZANXEAp4JvYCniIRsTEgL5sBTotDz8Ffx5HWRU4

Online meeting će se održati putem platforme GoToMeeting. Učešće je besplatno, a svi učesnici će dobiti link za pristup putem e-mail adrese i SMS poruke.