Menu
A+ A A-

Saznajte kako izgleda put do uspješnog dizajnera

U okviru InWeek-a, online sedmice otvorenih vrata Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, održana je panel diskusija na temu „Put do uspješnog dizajna/dizajnera".

Panelisti su bili mr. Aldin Obučina - viši asistent na Fakultetu za tehničke studije UNT, Saša Ostojić - grafički dizajner i osnivač Creative/Art Director GRID studija, Emir Durmišević - ilustrator, koncept i karatker dizajner, 2D/3D animator, Ana Lukeda - grafička dizajnerica i fotografkinja te Ljubomir Todorović – grafički dizajner i suosnivač Art Director & Co. Founder Yan Todor. Moderatorica panela bila je prof. mr. Alisa Čaber - profesorica na Fakultetu za tehničke studije UNT.

Panelisti su govorili o svom životnom putu na polju dizajna, značaju formalnog i neformalnog obrazovanja iz ove oblasti, kao i značaju dodatne edukacije i usavršavanja te javnog eksponiranja vlastitih radova. Ovi respektabilni dizajneri dotakli su se i pitanja koja se svakodnevno nameću kada je u pitanju ova branša, a to su uglavnom pitanja koja se tiču načina kako povećati potencijal pronalaska posla, kako pronaći poslodavca i zaraditi od svoje kreativnosti.

U sklopu panela predstavljen je javni konkurs/natječaj na temu „Kako ko vidi dizajn u budućnosti?“, o čemu uskoro donosimo više informacija. Panel diskusiju možete pogledati na https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/701980693948502/?epa=SEARCH_BOX.