Menu
A+ A A-

Uklanjanjem uzroka, posljedice nestaju!

 

Danas ste u okviru InWeeka mogli pratiti webinar na temu „Ko se (ne)brine za naše radno okruženje?“. Imali ste priliku da saznate i naučite nešto novo, informišete se o nastavnom kadru i aktivnostima u okviru studijskog programa Sigurnost i zaštita na radu i zaštita od požara na FTS.

Predavači na ovom webinaru su bili: prof. dr. Miliša Todorović - profesor na Fakultetu za tehničke studije UNT i mr. Mirsad Lišić - viši asistent na Fakultetu za tehničke studije UNT. Učesnici su govorili o ulozi i značaju zaštite na radu  i ulozi zaštite od požara. Prije svega pojašnjeno je šta je to ustvari zaštita na radu, potom o tome da li je to tehnička ili društvena disciplina kao i zaštiti o radu kao načinu bavljenja uzrocima, a ne posljedicama. "Kada govorimo o zaštiti na radu moramo biti svjesni da je osnovni cilj svakog inžinjera zaštite na radu jeste na neki način da sagleda i na pravi način prepozna šta su to uzroci koji dovode do povrede na radu. Ukoliko se bavimo samo posljedicama, onda i nismo uradili neku pravu stvar za koju smo se obrazovali" rekao je prof. dr. Miliša Todorović.

Mr. Mirsad Lišić - viši asistent na Fakultetu za tehničke studije UNT, poručio je za kraj ovog webinara: "Ako želite da budete heroji iz sjene, dođite i družite se sa nama, naučite nešto novo. Dajte svoj doprinos u spašavanju ljudi i materijalnih dobara."  

InWeek će vam također pružiti uvid u organizaciju i rad fakulteta, a zainteresovani za studij na FTS će, tokom čitave sedmice, imati priliku da dobiju sve potrebne informacije o načinu studiranja i upisu. Vaša pitanja možete uputiti menadžmentu fakulteta ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku: 

https://forms.gle/7mEXsBz2XavavRRQA

Odgovori će biti prezentirani u subotu, 23.05.2020 u 17:00h na našem Facebook profilu.

#InWeekFTS #fts_ba