Menu
A+ A A-

Druženje studenata i alumnista Fakulteta za tehničke studije

U okviru InWeek-a na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku upriličeno je online druženje sa studentima i alumnistima Fakulteta.

Gosti druženja bili su Kemal Marić – inžinjer arhitekture, Nikolina Vuleta – studentica master studija na Fakultetu za tehničke studije i profesorica u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu, Muharem Čupina – student Fakulteta za tehničke studije i uposlenik “Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Vitez”, Kenan Popaja – student III godine Inžinjerske informatike, Ermina Hajdić – inžinjer građevine te Jasmir Smailbegović – magistar grafičkog inžinjerstva i dizajna i glavni dizajner sportske opreme brenda No1.

Tokom druženja studenti su govorili o svom zanimanju, opredjeljenju za studij i samom studiju. Istakli su značaj formalnog obrazovanja u braši kojom se bave, spoj teorije i prakse koji im je omogućio kvalitetno obavljanje radnih zadataka te prve kontakte sa poslodavcima. Ovom prilikom studenti i alumnisti su uputili poruke mladim ljudima koji su se trenutno našli na raskrsnici pri izboru studija i svog životnog opredjeljenja.

Poruke studenata i druženje možete pogledati na linku https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/2774471766208070/?v=2774471766208070.