Menu
A+ A A-

Kraj InWeek-a obilježio Q&A sa menadžmentom Fakulteta za tehničke studije

Sa posljednjom najavljenom aktivnošću, Q&A sa menadžmentom Fakulteta za tehničke studije, danas je uspješno završen InWeek - online sedmica otvorenih vrata Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Kako je najavljeno prilikom otvaranja, sve vrijeme InWeek-a bili su dostupni obrasci putem kojih ste svi vi mogli uputiti pitanja menadžmentu ovog fakulteta. Ako je suditi prema broju pristiglih pitanja, ono što je Fakultet ponudio široj javnosti izazvalo je ogroman interes. Odgovore na vaša pitanja danas su dali prof. dr. Hrustem Smailhodžić, dekan Fakulteta za tehničke studije i doc. dr. Amra Tuzović, voditeljica studija.

Tom prilikom javnosti su date informacije o prednostima i nedostacima nastave u učionici i učenja na daljinu, bolonjskom sistemu studija na ovom fakultetu, specifičnostima Fakultata po kojima se razlikuje od drugih, nastavnom osoblju i TOP (teorija, obuka, praksa) modelu studiranja. Također, javnosti je predstavljen sistem održavanja praktične nastave i konkurentnost kadrova na tržištu rada. Menadžment Fakulteta javnosti je predočio i informacije o stipendijama koje se nude na ovom fakultetu, proceduri prilikom prelaska sa druge visokoškolske ustanove te  upisnom roku za narednu akademsku godinu.

Odgovore na ova pitanja i Q&A sa menadžmentom Fakulteta za tehniče studije možete pogledati na https://www.facebook.com/fts.unt.ba/videos/961071284329273/?epa=SEARCH_BOX.