Menu
A+ A A-

Osam zgrada s ugrađenim vodopadima

Lebian International Building, Kina, Ludi Industry Group

Stoosmometarski vodopad, koji teče iz međunarodne zgrade Liebian u Guiyangu, jugozapadnoj Kini, dizajniran je kako bi omogućiodovođenje vode u grad.

Pripremio: Ermil Horozović

Jewel Changi Airport, Singapore, by Safdie Architects

Javno pristupačna zgrada sadrži najviši zatvoreni vodeni slap na svijetu, slap od sedam katova koji pada s krovnog stakla s kupolom.

Fallingwater, USA, Frank Lloyd Wright

Kuća, koja je izgrađena na vodopadu visokom devet metara na Bear Runu, nazvana je "najbolje djelo američke arhitekture" od strane Američkog instituta arhitekata.

Waterfall Building, Indonesia

U parku voća i rekreacije Mekarsari na otoku Java, Indonezija, nalazi se sedmospratna zgrada koja je pokrivena biljkama.

Voda kaskadno pada niz fasadu prikladno nazvane zgrade vodopada, u kojoj se nalaze uredi parka, u nizu od sedam slapova koji se ulijevaju u jezero.

National September 11 Memorial, USA, Michael Arad and Peter Walker

Potopljene fontane su tragovi tornjeva Svjetskog trgovinskog centra.

Waterfall, France, by Olafur Eliasson

Dansko-islandski umjetnik Olafur Eliasson instalirao je vodopad u Velikom kanalu u palači Versailles u Parizu.Postavljanje velikih razmjera bilo je osmišljeno tako da ostavlja dojam da voda pada u bazen iz zraka.

Casa Cascada, Costa Rica, by Laboratory Sustaining Design

Casa Cascada, ili Waterfall House, dobila je ime po vodenoj liniji koja se slijeva iz bazena na prvom spratu u ribnjak u prizemlju.

Projektirana od strane Laboratory Sustaining Design, četverokatna kuća u Costa Rici spušta se niz strmu padinu kako bi imala pogled na okean.

Gardens by the Bay, Singapore, Wilkinson Eyre

Ogromna vodena zgrada u Jewel Changi Airport će biti druga zgrada u Singapuru koja će uključiti veliki vodopad Gardens by the Bay.Projektirali su ga britanski arhitekti Wilkinson Eyre i pejzažni arhitekti Grant Associates.

Izvor: dezeen.com